Pohvale EHF-a za organizaciju utakmice BiH-Srbija

Radiosarajevo.ba
Pohvale EHF-a za organizaciju utakmice BiH-Srbija

Utakmica rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije, odigrana prije tri dana u Sarajevu u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, za izvrsnu organizaciju dobila je najvišu ocjenu zvaničnika Evropske rukometne federacije (EHF).

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić izrazio je zahvalnost svima koji su doprinijeli da organizacija utakmica bude besprijekorna.

"Iako je EHF ovu utakmicu proglasio susretom visokog rizika ipak je odigrana bez ijednog incidenta, čime smo pokazili da ovakve susrete možemo organizirati na najvišem nivou. Veliku zahvalnost na pomoći želimo izraziti MUP-u Kantona Sarajevo, KSC Skenderija, Zaštitarskoj firmi Gama sigurnost, a posebno gledaocima, koji su fer i korektnim navijanjem u prepunoj dvorani pokazali kako se pruža podrška timu za koji navijaju srcem", kazao je Karačić.

Rukometna reprezentacija BiH jučer u popodnevnim satima doputovala je u Niš gdje će sa selekcijom Srbije u nedjelju, 22. marta u 19.00 sati, odigrati revanš susret u okviru 6. kola kvalifikacija. U prvom susretu izabarnici Halida Demirovića savladali su Srbiju sa 31:28.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije