Pobjeda rukometaša BiH od dva gola prednosti

Radiosarajevo.ba
Pobjeda rukometaša BiH od dva gola prednosti


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u u Goraždu protiv Grčke sa 31:29 u okviru trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i od starta krenuli u vodstvo. Izabranici Dragana Markovića držali su priključak, ali nisu uspijevali doći vodstva u prvom poluvremenu. Najveći zaostatak bio je od četiri gola pri rezultatu 11:15.

Već na otvaranju drugog dijela golovima Čelice i Vražalića poravnavamo na 17:17, ali su Grci ubrzo vratili prednost, a kasnije je i povisili na tri gola razlike.

Ulaskom nedovoljno oporavljenog Prce naša igra je dobila na jačini, a upravo njegovim golom u 47. minuti prvi put dolazimo do vodstva. Uslijedile su odlične odbrane Tahirovića i golovima Karačića i Panića dolazimo do prednosti od tri gola. U samoj završnici imali smo i četiri gola prednosti, ali su se Grci uspjeli vratiti i osigurati neizvjesnost za posljednji susret kvalifikacija koji se igra u Solunu za 15. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije