Platu nisu primili 17 mjeseci: Zaposlenici RS BiH od danas ne dolaze na posao

Anadolija
Platu nisu primili 17 mjeseci: Zaposlenici RS BiH od danas ne dolaze na posao
Zaposlenici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RS BiH) platu nisu primili 17 mjeseci, niti su im uplaćivani doprinosi, pa od danas, kako ističu, nisu u mogućnosti dolaziti na posao.

”Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali. Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BiH uložili smo posljednje napore kako bi bile odigrane i organizovane, te kako RS BiH ne bi snosio posljedice od EHF-a”, istaknuto je u saopštenju za javnost kojeg su potpisali zaposleni u RS BiH Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur.

Iako su mjesecima upozoravali na probleme, navode, u RS BiH oglušili su se na njihove apele.

”Od održane Skupštine RS BiH 10. juna do današnjeg dana, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja s novim rukovodstvom RS BiH da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme s kojima smo suočeni, iscrpili smo sve materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo sa problemima. Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatujemo da nismo u mogućnosti finansirati svoj dolazak na posao”, saopštili su Tahirović, Jolić, Delahmetović i Đaltur, naglasivši da će o situaciji u RS BiH obavijestiti Evropsku rukometnu federaciju (EHF) i Svjetsku rukometnu federaciju (IHF). 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije