Osvetiti se Italijanima

Radiosarajevo.ba
Osvetiti se Italijanima

Foto: Dado Ruvić

Rukometaši Bosne i Hercegovine u četvrtak 11. juna sa početkom u 20,00 sati igraju kvalifikacionu utakmicu sa reprezentacijom Italije. Podsjetimo naši reprezentativci odigrali su neriješeno 25:25 na opšte iznenađenje svih na Siracusi.

Izabranici Halida Demirovića odradili su četiri treninga, igrači su ispoljili zavidnu formu i izrazili zadovoljstvo uslovima u nedavnozavršenoj zeničkoj Areni.

"Spremni smo. Gledali smo snimak sa Italijom i vidjeli smo šta je bilo loše u našoj igri u prvoj utakmici. Idemo naprijed i želimo da im se revanširamo. Osim motiva da im se revanširamo, tu je dodatni motiv to što smo prva reprezentacija koja igra u ovoj prelijepoj dvorani i nadamo se da će biti ispunjena do posljednjeg mjesta", rekao je Demirović za Oslobođenje i dodao "Želimo da pokažemo vrhunski rukomet kakav smo pokazali u posljednje tri utakmice, protiv Švicarske i u dvije sa Srbijom. Nakon ovih treninga imam osjećaj da smo to u stanju. Svi igrači su spremni."

"Želimo se brzom i efikasnom igrom i naravno pobjedom, revanširati Zeničanima za gostoprimstvo koje su nam pružil. Vjerujem da ćemo pobjedom protiv Italije početi mini ciklus od četiri kvalifikacijske utakmice“, rekao je selektor našeg nacionalnog tima na preskonferenciji.

"Pobjeda ne dolazi u pitanje. Sigurno ćemo dobiti Italijane, a sa istim ciljem ćemo otputovati i u Švicarsku. Moramo dobivati i čekati eventualni kiks naših konkurenata", rekao je golman naše reprezentacije Enid Tahirović i dodao "Moramo Italijanima vratiti dug za onaj izgubljeni bod."

Za plasman na Euro 2010.godine u Austriji, reprezentaciji BiH potrebne su pobjede u sve četiri predstojeće utakmice: Italije, Švicarske, Rusije i Farskih Otoka, kao i još jedan eventualni neuspjeh trenutno vodećih selekcija Rusije i Srbije.

Na žalost po naše igrače, Švicarska nije uspjela napraviti iznenađenje i slaviti u Srbiji.

Grupa 2:
Srbija - Švicarska 35:27 (15:11)

Tabela:
1. Srbija 7 5 1 1 247:186 11
2. Rusija 6 5 0 1 206:148 10
3. BiH 6 3 1 2 183:169 7
4. Švicarska 7 3 1 3 207:199 7
5. Italija 6 1 1 4 144:198 3
6. Farski Otoci 6 0 0 6 131:218 0

Selektor Demirović na raspolaganju ima Tahirovića, Doborca, Martinovića, Veselinova, Savića, Harmandića, Divkovića, Blaževića, Stojanovića, Terzića, Halilbegovića, Buljugiju, Grahovca, Velića, Kerezovića i Jaškića.

Utakmica se igra u novoizgrađenoj Areni u Zenici, a počinje u 20,00 sati. Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju u srijedu po cijeni od 10KM.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije