Oslabljeni protiv Švicaraca

Radiosarajevo.ba
Oslabljeni protiv Švicaraca

Foto: Dado Ruvić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra kvalifikacionu utakmicu protiv reprezentacije Švicarske.

Selektor Halid Demirović u ovom susretu neće moći računati na Adnana Jaškića i Adnana Harmandića, koji su se povrijedili u susreta sa Italijom u Zenici.

"Nakon utakmice s Italijom u Zenici (31:28) ostali smo bez dva vrlo bitna igrača, a na pripreme nisu doputovali Bašić i Obradović. Ipak, koga nema, bez njega se mora i mi smo toga svjesni te se stoga nećemo lako predati", rekao je strateg našeg nacionalnog tima za Dnevni avaz.

Prema riječima selektora Halida Demirovića, sve dok postoje teoretske šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010., naš tim će se boriti do krajnjih granica izdržljivosti i bez obzira na činjenicu da je vrlo oslabljen.

"Kada je u pitanju ekipa koju predvodi selektor Goran Perkovac, sigurno je da je to tim koji puno bolje igra kod kuće nego na strani. Ovo će za nas biti jedno od najtežih gostovanja jer ćemo igrati protiv domaćinskog tima, to je ekipa koja je pomrsila račune selekciji Srbije, s kojom je na svom terenu odigrala neriješeno. Što se tiče taktike, nema tu velike mudrosti. Trebamo ponoviti dobru igru iz prvog našeg duela u Sarajevu, ali to neće biti lako", rekao je Ivan Divković za Oslobođenje.

Susret kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2010. u Austriji između Švajcarske i Bosne i Hercegovine na programu je danas u 15 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije