Oprostio se veliki Enid Tahirović

Radiosarajevo.ba
Oprostio se veliki Enid Tahirović

Enid Tahirović sinoć se oprostio od aktivnog i profesionalnog igranja rukometa. Posljednje minute odigrao je u dresu Goppingena, koji je sinoć poražen od Lemga. No, poraz neće baciti ni najmanju mrlju na sve ono dobro što je tokom karijere napravio jedan od najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine u njenoj historiji.

Karijeru je počeo u rodnoj Bijeljini, nastavio u Tuzli, afirmaciju stekao u Željezničaru, 'ime' u Bosni, evropski ugled u Cimosu, a posljednje godinne bogate karijere okrunio je nastupima u njemačkim klubovima: Hamburgu i Goppingenu.

Godinama je nosio nacionalni dres i to s dosta uspjeha. S reprezentacijom se nikad nije plasirao na kontinantalno takmičenje, što će i sam Tahirović uvijek izdvojiti kao najveći neuspjeh u svojoj sjajnoj karijeri. Nekoliko je puta bio blizu, ali sreće i timskog kvaliteta nije bilo

Od aktivnog igranja pokušao se oprostiti i ranije, ali ljubav prema sportu, reprezentaciji i vrhunska forma koju je godinama držao, uvijek su ga vraćali na voljeni parket.

Bh. rukomet tako je ostao bez jednog od najvećih. Za ljude poput Tahirovića koji su ime naše zemlje pronijeli širom planete, uvijek bi se moralo naći mjestu u rukometnim institucijama. Ko zna, možda je upravo Tahirović naredni selektor našeg nacionalnog tima...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije