Okuplja se rukometna reprezentacija BiH

Radiosarajevo.ba
Okuplja se rukometna reprezentacija BiH

Rukometna reprezentacija BiH u nedjelju će se okupiti u Sarajevu, gdje će obaviti sedmodnevne pripreme i odigrati dva kontrolna susreta protiv Crne Gore i Italije na turniru Sarajevo 2012. Biće to prilika da selektor Dragan Marković počne uigravati tim za junske utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji protiv Njemačke. 

Osim do sada standardnih reprezentativaca selektor je odlučio pozvati i novajlije Damira Delića, Nikolu Džonu i Gorana Biljaku kako bi provjerio njihove kvalitete i eventualno pojačao konkurenciju. Neće biti Dejana Malinovića kojeg s juniorskom reprezentacijom čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i vjerovatno Adnana Harmandića zbog povrede.

Iako će utakmice sa Crnom Gorom (4. april) i Italijom (6. april) poslužiti kako bi se počele spremati neke stvari za Nijemce, Marković će insistirati na dvije pobjede.

"Možemo mi vježbati i probavati koliko hoćemo, ali uvijek želim pobjedu. Tako će biti i na ovom turniru. Naravno, probavaćemo neke stvari za Njemačku, ali želim da savladamo oba rivala. Dakle, rezultat neće biti u drugom planu. Takav sam po prirodi i želim nastaviti pobjedonosni niz", izjavio je Marković za Nezavisne novine.

Spisak - golmani: Enid Tahirović (Gepingen, Njemačka), Nebojša Grahovac (Šamberi, Francuska), Mario Blažević (Borac M:tel); lijeva krila: Vukašin Stojanović, Mirko Mikić (oba Borac M:tel); desna krila: Deni Velić (Nekse, Hrvatska), Faruk Vražalić (Sloga), Damir Delić (Izviđač Mi grupa); lijevi bekovi: Nikola Prce (Naturhaus, Španija), Mirsad Terzić (MKB Vesprem, Mađarska), Ante Kukrika (Tatran, Slovačka); srednji bekovi: Damir Doborac (Magdeburg, Njemačka), Ivan Karačić (Borac M:tel); desni bekovi: Goran Biljaka (Goražde), Nikola Džono (Cimos, Slovenija), Marko Panić (Borac M:tel); pivoti: Muhamed Toromanović (Visla, Poljska) i Vladimir Vranješ (Borac M:tel).

Posljednjih dana u pojedinim bh. medijima bilo je dosta priče oko statusa Danijela Šarića, golmana Barselone u reprezentaciji BiH.

"Znam šta sam se dogovorio sa Šarićem i čvrsto se toga držim. Te zakulisne priče me ne interesuju. Nisam lud da se odreknem golmana kakav je Šarić. Sigurno ga neću zvati do baraža, a onda ćemo vidjeti. Mogu samo biti sretan što imam ovakve probleme na poziciji golmana, jer nam je izbor zaista sjajan. Šarić je i dalje kandidat za reprezentaciju. On je jedan od najboljih golmana svijeta i ne želimo ga se odreći", rekao je Marković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije