Očekuje nas dobra predstava

Radiosarajevo.ba
Očekuje nas dobra predstava

Danas je u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu održana pres konferencija RK Bosne BH Gasa povodom predstojeće utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Čehovskih Medveda, na kojoj su se novinarima obratili Irfan Smajlagić, Igor Karačić i Dragan Marjanac.

Svjesni činjenice da se radi o snažnom protivniku, tokom obraćanja novinarima nije se mogao niti naslutiti lažni optimizam i podizanje atmosfere pred utakmicu, čega smo inače svjedoci, kada se radi kako o reprezentativnim utakmicama, ali i klupskim na međunarodnom nivou. A ono što je jedino izvjesno da će se dogoditi u nedjelju jeste dobra utakmica u kojoj će studentu dati svoj maksimum.

U utakmici koja nas očekuje Smajlagić najavljuje dobru predstavu, te solidan rezultat, koji nužno ne znači pobjedu, već dobro pariranje favorizovanom protivniku.

"Čehovski Medvedi apsolutni je favorit, veoma kvalitetna ekipa, a nama je stoga veliki izazov igrati protiv njih. Svaka utakmica je svojevrsna provjera našeg rada, pa će tako i ova biti prilika da vidimo gdje se nalazimo u ovom trenutku", rekao je trener Smajlagić te dodao:

"Naša slabost jeste što naši igrači nemaju iskustva na međunarodnim takmičenjima i jedina smo ekipa u kojoj niti jedan od igrača nikada nije nastupio na SP-u. Ipak, predanim radom sa dosta odricanja uspjeli su napraviti veliki pomak u odnosu na početak sezone i do sada najbolji rezultat, što za neke možda predstavlja i veliko iznenađenje".

"Plasman u osminu finala je veliki uspjeh, a predstojeća utakmica ima veliki značaj za bh. sport. U goste nam dolazi jedna od najboljih evropskih ekipa, a mlada ekipa Bosne koja do sada nije pokazala sve, u nedjelju će dati sve od sebe", rekao je golman Marjanac.

"Medvedi su ekipa koja je zapravo 99 posto ruska reprezentacija. Mi ne možemo obećati pobjedu, ali zato ćemo sigurno ostaviti srce na terenu kako bi napravili što bolji rezultat. Protivnici jesu favoriti, ali i oni su od krvi i mesa", dodao je Karačić.

Podrška navijača Studentima bi značila mnogo u ostvarivanju što boljeg rezultata, stoga su sve ljubitelje rukometa pozvali na utakmicu, koja se u nedjelju igra u Skenderiji sa početkom u 18 sati, a ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 5 KM za tribine te 10 KM za parter.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije