Njemci dominantni u Ligi prvaka

Radiosarajevo.ba
Njemci dominantni u Ligi prvaka

Foto: daylife.com

Nakon odigranih uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka u rukometu poznati su svi klubovi koji nastavljaju ovo prestižno takmičenje. za astavak su se iborili Čehovski Medvedi, HSV, Barcelona, Veszprem, Montpellier i Ciudad Real, te njemački klubovi Kiel i Rhein-Neckar Löwen koji su posljednji izborili kartu za četvrtfinale.

Žrijeb četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu je u utorak u Beču. Klubovi su postavljeni u dvije jakosne skupine, a klubovi iz istog bubnja ne mogu igrati međusobno. U prvom bubnju su Montpellier, Kiel, Ciudad Real i Veszprem, a u drugom bubnju Rhein Neckar Löwen, HSV, Barcelona i Čehovski Medvedi.

U utakmicama osmine finala Čehovski Medvedi u oba navrata bili su bolji od Real Ademar, kao i Ciudad Real, koji je slavio nad Gorenjem. Montpellier je uzvratnu utakmicu protiv Koldinga igrao neriješeno, a o prolazu je odlučila prva utakmica u kojij su bili znatno bolji od suparnika. Vesprem i Barcelona su također oba puta pokazali nadmoć nad ekipom Konstante, odnosno CO Zagreba. Tri njemačka kluba HSV Hamburg, Kiel, Necker Lowen plasirala su se u četvrtfinale, savladavši ekipe Kielce, Kopenhagen, odnosno Valladolid.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije