Njemačka - BiH 9. juna u Stuttgartu

Radiosarajevo.ba
Njemačka - BiH 9. juna u Stuttgartu

Naša rukometna selekcija prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo (Španija 2013.) igraće protiv selekcije Njemačke, a danas je potvrđeno da će ovaj meč zakazan za 9. juni u Stuttgartu.

Rukometaši BiH će prvu utakmicu, koja počinje u 13:30 sati, igrati u Porsche Areni čiji je kapacitet 8.100 mjesta. Nakon toga će uslijediti revanš meč na domaćem terenu.

"Naši reprezentativci će biti na okupu, najvjerovatnije 6. aprila. Okupljanje će biti održano u Sarajevu. Za vrijeme za vrijeme sedmodnevnih priprema naša reprezentacija će igrati sa selekcijom Italije. To je zasad 99 posto izvjesno. Razmatrala se mogućnost da odigramo i sareprezentacijom Rumunije, kao i Grčkom, međutim na kraju su te opcije otpale. Kontaktirali smo Italijane prije šest mjeseci i dogovorili ove prijateljske susrete", rekao je ranije za Oslobođenje sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Protivnik najboljih bh. rukometaša je jedna od najboljih evropskih selekcija, stoga ne sumnjamo da će borba protiv Nijemaca biti izuzetno teška, a našim momcima želimo mnogo sreće u oba predsojeća susreta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije