Nikola Karabatić oblači dres Srbije?

Radiosarajevo.ba
Nikola Karabatić oblači dres Srbije?
 
Jedan od najboljih svjetskih rukometaša Nikola Karabatić, mogao bi u narednim godinama nositi dres reprezentacije Srbije. Rukometaš koji je posljednjih sedmica u centru pažnje, zbog navodnog učešća u namještanju utakmica, i dalje je pod velikim pritiskom javnosti u Francuskoj, a Srbijanci su u svemu vidjeli svoju priliku za kadrovski profit.
 
''Očigledno je da je i dalje u nemilosti Saveza Francuske zbog afere koja je nedavno izbila. Dozvoljeno mu je da trenira i igra za Monpelje, ali do juče niko nije spominjao njegov status u reprezentaciji Francuske. On je rođen u Nišu, pa sam zato poručio Savezu da ga što pre kontaktira i ponudi mu pasoš kako bi mogao da zaigra za Srbiju", rekao je Vuković i istakao da vjeruje da kod Karabatića postoji dobra volja da zaigra za "Orlove", piše Sportski žurnal.
 
Zanimljivo će biti pogledati rasplet situacije u ''slučaju Karabatić'', premda je teško očekivati da će francuski Savez tek tako pustiti svog dragulja da odšeta pod zastavu neke druge zemlje.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije