Nervoza ne smije prerasti u strah

Radiosarajevo.ba
Nervoza ne smije prerasti u strah


Jučer je odražanakonferencija za novinare povodom najznačajnije utakmice koju  će RK Bosna BH-Gas odigrati u subotu u okviru Lige šampiona, protiv rumunske Konstance. Pobjeda bi sarajevski klub odvela u osminu finala ovog značajnog takmičenja, a upravo zbog važnosti utakmice naši rukometaši su pod dodatnim pritiskom. 

Trener Studenata Irfan Smajlagić na startu je rekao kako se već osjeća velika nervoza te da pored ogromnog značaja koji ona nosi, ne treba biti previše euforičan, piše Dnevni avaz.

"Ne smijemo dopustiti da nervoza preraste u strah. Znamo koliki značaj ovaj meč ima i kakvu težinu nosi. Znamo i šta znači predstavljati grad i državu na najvišem mogućem nivou, ali treba shvatiti da je ovo samo sport. Poslije utakmice sa Sankt Petersburgom u prošlu subotu bilo je svakakvih komentara, ali bih poručio da ništa ne smijemo shvatati tragično", rekao je Smajlagić.

"Veliki uspjeh je i to što se borimo za ulazak u osminu finala Lige prvaka, a još veći bi bio da to i ostvarimo, ali je suština da će ovakvih utakmica biti još. Bitnije od rezultata je da dođe što više publike, da njima omogućimo da se vežu za rukomet, a oni da nas podrže u svemu što radimo" dodao je trener Studenata.

Očekuje nas jak protivnik

"U odnosu na prethodnu našu utakmicu, Konstanca je jača. Doveli su tri-četiri pojačanja. Taj klub, zapravo, predstavlja njihovu reprezentaciju. S novim igračima imaju i veće mogućnosti, i fizički i taktički. Naš problem je to što nikada do sada, pa ni u subotu, nećemo moći računati na potpuni roster. Tarik Međić i Kosta Savić ipak neće moći igrati.

Ipak, i mi smo jači u odnosu na prvu utakmicu, a manjak igrača pokušat ćemo nadoknaditi krvlju i znojem onih koji će istrčati na teren. Najbitnije je da budemo što konstantniji, a kada dostignemo to da 60 minuta igramo na maksimalnom nivou, bit ćemo Real Madrid, vjerujte mi", kazao je Smajlagić.

Utakmica koja bi nas odvela u osminu finala Lige prvaka, ukoliko dođemo do pobjede, igra se sutra u dvorani Mirza Delibašić, sa početkom u 19:00 sati.

Grupa D

Deveto kolo: Sankt Petersburg - Flensburg 25:31, Bosna BH-Gas - Konstanca (26. februar), Sijudad Real - Zagreb (27. februar).

1. Renovalia Ciudad Real
2. HC CO Zagreb
3. SG Flensburg-Handewitt
4. St. Petersburg HC
5. HCM Constanta
6. HC Bosna Sarajevo
8    6    1    1    239    :    191    (48)    13
8    5    2    1    252    :    210    (42)    12
8    6    0    2    232    :    206    (26)    12
8    2    0    6    213    :    240    (-27)    4
8    2    0    6    213    :    244    (-31)    4
8    1    1    6    180    :    238    (-58)    3

U ostalim susretima 9. kola u D-grupi sastaju se Sankt Peterburg i Flensburg (večeras)  i Ciudad Real  - Zagreb (27. februara).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije