Nebojša Golić u visočkoj Bosni

Radiosarajevo.ba
Nebojša Golić u visočkoj Bosni


Kako prenosi visočki portal visoko.co.ba Bosna-Prevent je potpuno neočekivano dobila još jedno super kvalitetno pojačanje, a riječ je o srednjem beku i nekadašnjem igraču bh. prvaka Nebojši Goliću.

Golić je ovog ljeta najavljivan kao pojačanje sarajevskog Željezničara, ali je došlo do iznenadnog obrata i sada ovaj rukometaš kao posuđeni igrač dolazi u Bosnu-Prevent. Kako prenosi ovaj portal iz visočkog premijerligaša ovu informaciju im nisu željeli potvrditi, ali ni demantovati, ali je ona potvrđena iz sarajevskog premijerligaša, kazavši da s Golićem nisu našli zajednički jezik i da on ide na posudbu u Bosnu-Prevent.

Golić je karijeru započeo u banjalučkom Borcu, zatim igrao i u Metaloplastici i Sintelonu u Srbiji, a onda otišao u najjaču ligu na svijetu, Bundes ligu, gdje je igrao za Wetzlar i bio jedan od najboljih pojedinaca. U međuvremenu je bio i reprezentativac tadašnje SR Jugoslavije. Igrajući za Wetzlar proglašen je i za najboljeg srednjeg beka lige, što je priznanje vrijedno divljenja. Nakon Njemačke, vratio se u BiH gdje je igrao za Borac i sarajevsku Bosnu, a sada će kako je navedeno igrati za visočku Bosnu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije