Napad na rukometaše Partizana u Atini

Radiosarajevo.ba
Napad na rukometaše Partizana u Atini


Rukometaši Partizana su nakon pobjedeu revanš utakmici Chalange Cupa protiv AEK-a (24:23, prvi meč 28:22), spašavali su se od grčkih huligana.

Po završetku utakmice navijači su se sjurili sa tribine, a prema "crno-bijelima" su poletjele baklje, peterde, šipke, konzerve i sve ostalo što je palo pod ruku pristalicama atinskog kluba.


Ttreneru beogradskog kluba Aleksandru Brkoviću rasječena je ruka, fizioterapeut Nemanja Vučić zaradio je posjekotine na leđima, ruci, stomaku, trener golmana Mihajlo Radosavljević pogođen je bakljom u glavu, Branko Radinović dobio je stolicu u leđa, a Ivan Dimitrijević dva puta udaren šipkom u glavu, javio je Sportski žurnal.


Poslije torture na parketu, ekspedicija Partizana od četrdesetak ljudi prebačena je u svlačionicu i čekala dolazak specijalaca. Nakon pola sata napustili su svlačionicu, a poslije sat vremena i dvoranu pod jakim obezbjeđenjem, pišu Nezavisne.

Nema sumnje da će Evropska rukometna federacija visoko kazniti grčki klub.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije