Na pomolu najveći rukometni transfer u istoriji

Radiosarajevo.ba
Na pomolu najveći rukometni transfer u istoriji

Njemački dnevnik Bild objavio je u utorak vijest da je transfer hrvatskog rukometnog reprezentativca Domagoja Duvnjaka u HSV realiziran.

U tekstu pod naslovom “Zašto ovaj dječak vrijedi 2.25 miliona eura?” novinar Bilda objavio je informaciju da su pravni zastupnici RK Zagreba CO i HSV-a u ponedjeljak faksom razmijenili potpisane ugovore i da je transfer 21-godišnjeg Đakovčanina završena stvar.

Bild: Duvnjak putuje u Hamburg čim njemački klub uplati prvu ratu

Duvnjak je potpisao trogodišnji ugovor (do 2012. godine) uz opciju dodatnog produžetka za dvije godine (2014.). U Hamburg bi trebao doputovati u idućih nekoliko dana, čim Hamburg uplati prvu ratu na račun Zagreba, koja iznosi, tvrde u Bildu, 400.000 eura.

Duvnjak će navijačima biti predstavljen u petak u hamburškoj Color Line Areni, na generalnoj probi uoči početka nove sezone protiv Schaffhausena. Hoće li nastupiti u tom dvoboju, ovisit će i o brzini hamburške administracije, koja mora izdati Duvnjaku radnu dozvolu.

Bild navodi da je HSV dolazak Duvnjaka, koji je važeći ugovor sa Zagrebom imao do ljeta 2011. godine, koštao gotovo milion eura. Hamburžani su maksimalno pristali platiti 750.000 eura odštete za preostale dvije godine igračevog ugovora. Zagreb je tražio minimalno milion. Nijemci tvrde da je posao, omogućio sam igrač pristavši na smanjenje plate. Konkretno, odrekao se oko 200.000 eura da bi namirio jaz između nuđenog i traženog.

Trener Hamburga: Kad ga čovjek pogleda, vidi veliki rukometni potencijal

Njegova će mjesečna plaća u HSV-u biti 25.000 eura brutto, što znači da će godišnje zarađivati 300.000 eura. Ostane li svih pet godina u Hamburgu inkasirat će milion i pol eura brutto. Umanjeno, naravno, za spomenutih 200.000 eura. Sveukupno će tako Duvnjak koštati HSV 2.25 miliona eura, što ga čini najskupljim rukometašem svijeta u ovom trenutku.

"Odštetne su sume otišle u nebo. Karabatić, Narcisse, Rutenka ili Duvnjak, sasvim svejedno. Cifre za njih dosegle su plafon. Ipak, suglasnost iz Zagreba napokon smo dobili. Želim također reći da je Domagoj sam značajno pridonio svom trenutačnom dolasku u naš klub. Drago nam je što je RK Zagreb CO prihvatio našu posljednju ponudu", izjavio je sportski direktor HSV-a Christian Fitzek.

"Dok ne sjedne lova transfer nije realiziran"

"Ne želim komentirati je li ugovor potpisan ili nije, ali mogu vam samo reći da transfer nije realiziran dok ne sjedne lova," kazao je menadžer rukometnog kluba Zagreb CO Gobac u razgovoru za Index.hr.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije