Muhamed Zulfić: Sanjam nastup u reprezentaciji

Radiosarajevo.ba
Muhamed Zulfić: Sanjam nastup u reprezentaciji

Mladi rukometaš sarajevske Bosne Muhamed Zulfić, ove sezone odigrao je nekoliko odličnih utakmica u potpunosti se nametnuvši stručnom štabu, i profilisavši se u potencijalnog reprezentativca naše zemlje.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, Zulfić je govorio o svojim rukometnim počecima, igrama Bosne, ali i velikoj želji da zaigra za nacionalni tim.

''Rukomet sam počeo igrati u Bosni, nastupao sam za mlađe kategorije, a upravo tu sam potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor kada je došlo vrijeme za to'', govori naš sagovornik i dodaje:

''Iz vremena kad sam učio rukometnu abecedu trenirali su me Goran Tomić i Zuhdija Korkarić, koji je i danas trener u mom klubu. Vrlo važan bio je period nastupa za juniorski tim naše zemlje, a mislim da sam svojim zrelim nastupima došao i blizu nastupa za naš najbolji nacionalni tim. Pozivu se uvijek nadam, sanjam taj dan, ali sam opet svjestan da su najvažnije dobre igre u klubu.''

''Naši igrači igraju u najboljim klubovima''

''Ambicije Bosne su jasne – želimo se plasirati u Ligu 6 i boriti za titulu prvaka države. Individualno – moj ugovor ističe predstojećeg ljeta pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati. Ponavljam, želim i dalje igrati u klubu i sve će biti dobro, siguran sam'', govori ovaj nezaustavljivi lijevoruki rukometaš.

Uskoro i u nacionalnom timu? (FOTO: Facebook)

Zulfić smatra da je naša reprezentacija kvalitetna, ali da je uvijek nedostajalo malo sportske sreće za plasman na veliko takmičenje.

''Zaista nam je uvijek falilo malo sreće, one sportske. Pojedinačno gledano, naš tim je odličan, reprezentativci igraju u najvećim klubovima svijeta i ne sumnjam da ćemo uskoro stići do Evropskog ili Svjetskog šampionata'', kazao je Muhamed Zulfić na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije