Mocsai: Mađarska i BiH su favoriti grupe

Radiosarajevo.ba
Mocsai: Mađarska i BiH su favoriti grupe
Mocsai Lajos (Foto: nemzetisport.hu)

Rukometna reprezentacija BiH u srijedu u Mađarskoj igrati prvi susret kvalifikacija za EP u Srbiji 2012.

Rukometaši otputovali u Mađarsku, Rađa očekuje povoljan rezultat

Domaćine sa klupe predvodi najuspješniji mađarski rukometni stručnjak Lajos Mocsai.

"Imamo jednake šanse za pobjedu. Ipak, volio bih da se mi na kraju radujemo. Ali vidjet ćemo. Nikada se ne zna", rekao je za San selektor Mocsai koji u susretu sa našom selekcijom neće moći računati na ponajbolje igrače Lasla Nađa i Nikolu Eklemovića.

"Eklemović ima težu povredu ramena, dok je Nađ u sukobu s predsjednikom Laslo Šinka. Njih dvojica nisu u dobrim odnosima, a koji su razlozi, zaista ne znamo. Zbog izostanka njih dvojice moramo igrati kao kolektiv. Nemamo više pojedinaca koji mogu preuzeti odgovornost", dodao je Mocsai.

Od Terzića prijeti najveća opasnost

"Bosna ima odlične igrače koji igraju u najjačim ligama Evrope. Teško je izdvojiti bilo koga. Ipak, Terzića dobro poznajem i od njega nam prijeti najveća opasnost. Ukoliko još Šarić bude čuvao mrežu kao u Barceloni, imat ćemo dosta problema. I Bašić je u odličnoj formi", pohvalio je mađarski selektor Rađine igrače.

Susret u dvorani u Sombatelju

Utakmica između Mađarske i naše reperezntacije prvobitno se trebala igrati u Vezsprem areni, ali će se susret igrati u dvorani u Sombatelju koja prima 2.500 gledalaca, a u razgovoru za San, Mocsai je izrazio nadu da će na utakmicu doći i navijači Bosne i Hercegovine.

Mađarska selekcija je 5. na IHF rang listi, a 6. su bili na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. na koje su se plasirali nakon baraža u kojem su, nakon prekida i sudijske odluke, prošli preko naše selekcije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije