Minimalne šanse za odlazak na EP

Radiosarajevo.ba
Minimalne šanse za odlazak na EP

BiH - Italija (Foto: Dado Ruvić)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon visokog poraza od Mađarske i remija sa Makedonijom, svela je na minimum šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine.

Mađari, iako bez ponajboljih igrača Lasla Nađa i Nikole Eklemovića, su za samo pola sata pokazali da su svjetlosnim godinama ispred nas.

Makedonci bi prije susreta u Sarajevu vjerovatno bili zadovoljni i nekim minimalnim porazom, ali su na kraju mogli glavni grad naše zemlje napustiti i sa pobjedom.

Česte greške, isforsirani šutevi, izgubljene lopte, i neobjašnjiv pad u igri u drugom poluvremenu već godinama 'krasi' igru našeg nacionalnog tima. Tako je bilo i u prva dva susreta kvalifikacija.

Sa Mađarima smo na poluvremenu imali minimalan zaostatak (10:9), da bi na kraju utakmice taj zaostatak iznosio -10 golova. Protiv Makedonaca smo otišli na odmor sa +2 (15:13), da bi na kraju utakmice spašavali bod.

Interesantno je kako je pred oba susreta najavljivana pobjeda, a na kraju možemo biti presretni jer smo osvojili bod.

Pred izabranicima Vojislava Rađe je izuzetno težak put. Estonija se u oba susreta mora pobijediti, da bi onda mogli razmišljati o teoretskim šansama za odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija.

Tabela:
1. Mađarska 2 2 0 0 57:36 4
2. Makedonija 2 1 1 0 58:53 3
3. BiH 2 0 1 1 45:54 1
3. Estonija 2 0 0 2 44:61 0

samir, radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije