Mediji kritikuju igru Švedske

Radiosarajevo.ba
Mediji kritikuju igru Švedske


Reprezentacija Švedske slavila je u prvom susretu Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Čilea sa 28:18. 

Švedska pobjedom otvorila prvenstvo

Ipak, utakmica je izazvala mnogo nezadovoljstva u tamošnjim medijima.

Šveđani su, prema pisanju tamošnjih medija, imali velikih problema sa Čileancima, a navode i to da je  njihova predstava daleko od one kakva je potrebna za susrete s najboljim svjetskim selekcijama.

Mladi rperezentativac Švedske Oscar Carlen smatra da ne treba tako kritički gledati, pogotovo jer se radi o uvodnoj utakmici i brušenju forme.

"U ovakvim utakmicama prezentacija nikada ne može zadovoljiti ukuse svih rukometnih eksperata. Može se postaviti pitanje kako ćemo se nositi s najjačim timovima svijeta kad smo pokazali dosta slabosti protiv Čilea, ali to se ne smije tako gledati. Ipak smo pobijedili s deset razlike, koristeći ovu utakmicu kao malo bolji trening za nastavak turnira", napomenuo je Carlen, strijelac pet golova u susretu protiv Čilea, a prenio index.hr.

Švedski mediji poseban akcenat su stavili na napad njihove reprezentacije, koji je imao  velikih problema s visokom čileanskom obranom.

"Imali smo problema s igrom u napadu i na pripremama, ali smatra da stvari idu na bolje. Istina je da ne igramo baš najbolje kada protivnik igra visoku obranu i presing, ali ima još vremena da popravimo stvari i u sljedećim utakmica pokažemo se u boljem svjetlu", dodao je Carlen, a prenio index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije