Marković: Tahirović će sa nama u Španiju

Radiosarajevo.ba
Marković: Tahirović će sa nama u Španiju


Nakon katastrofalnog kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Evropsko prvenstvo u Srbiji, rukometaši Bosne i Hercegovine ostvarili su sve pobjede u grupnoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Jedan od najzaslužnijh za taj uspijeh je novi selektor Dragan Marković koji je na klupi zamijenio Vojislava Rađu.

Selektor je u intervjuu za Nezavisne priznao da je bilo straha od neuspjeha.

"Naravno, doza određenog opreza je postojala, ali to nisam pokazivao. Bio sam veoma samouvjeren i tako sam ušao u ovaj posao, jer sam znao da ćemo napraviti dobar posao. Kod mene postoji velika motivacija, posebno zbog činjenice da sam izabran jednoglasno od Izvršnog odbora RS BiH i što su mi dali potpuno odriješene ruke da sam donosim sve odluke. Na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu kada sam najavljivao naš plasman u baraž, i sada zajedno sa igračima uživam u ovom uspjehu", rekao je Marković i najavio pojačavanje stručnog štaba.

Potrebno stvoriti dobru atmosferu

Iako je baraž veliki uspjeh, naš državni tim mora još napredovati kako bi otišao korak dalje i po prvi put u svojoj historiji se plasirao na neko veliko takmičenje.

"Moramo stvoriti pozitivnu atmosferu i pobjednički mentalitet. Naravno, potrebna je i doza sreće, jer nije svejedno koga ćemo dobiti za protivnika u baražu. No, jedno mogu reći, a to je da koga god dobijemo nećemo biti lagan rival. U rukometu nekada nije najvažnije ko ima kvalitetnije individualce. Za mene postoje ekipe koje hoće i koje neće da pobijede", rekao je selektor za Nezavisne te istakao da je kompletnu situaciju potrebno još ozbiljnije shvatiti, a pri tome je mislio, između ostalog i na političare, novinare i cijelu javnost.

Naš državni tim bi u baražu trebao biti jači za Danijela Šarića i Adnana Terzića čiji je povratak, po mišljenju selektora, velika stvar.


Tahirović i Grahovac (Foto: rsbih)

Tahirović najavio oproštaj

Sjajni golman našeg državnog tima Enid Tahirović najavio je da će se u junu povući iz rukometa. Marković ga, ipak, želi u svom timu u baražu.

"Istina je da je Tahirović najavio svoj oproštaj. No, mislim da se neće još oprostiti, jer njegovo vrijeme tek dolazi iako je na pragu 40. godine. Računam na njega i u baražu, a kasnije i na Svjetskom prvenstvu. Nije lud da ne ide sa nama u Španiju, a tamo bi ušao u istoriju kao najstariji golman na Svjetskom prvenstvu. To bi bio pravi završetak njegove karijere i to mu od srca želim", rekao je u intervjuu za Nezavisne selektor Dragan Marković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije