Marković: Pobjedom osvjetlati obraz

Radiosarajevo.ba
Marković: Pobjedom osvjetlati obraz

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u Zetri igra uzvratni susret baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Podsjećamo Nijemci su u prvom susretu slavili 36:24 i tako došli na korak do plasmana na SP.

"Nama u ovom trenutku je teško pao poraz, imam određenih problema sa sitnim povredama", rekao je slektor Dragan Marković na današnjoj konferenciji za novinare pred uzvratni susret baraža.

"Imamo sedam puta pasivno, sedam puta korake, oni nijednom... To je oko pet-šest golova više, a samim tim bi bila druga priča u Zetri. Uz normalno suđenje možemo osvjetlati obraz, želimo pobijediti bilo kako. Ako izgubimo, neće biti tragedija", za kraj je rekao Marković.

Toromanović: Idemo da pobijedimo

Muhamed Toromanović, bh. reprezentativac, dodao je da su igrači svjesni da su podbacili u toj prvoj utakmici, ali vjeruje da u Zetri naš državni tim može slaviti.

"Mislim da možemo pobijediti Nijemce i 12 razlike nije realan odmjer snaga. Nismo odradili svoje, oni su svoje šanse odradili, imali su suci neodređen kriterij prema nama. No, šta je tu je, u nedjelju idemo da pobijedimo", istakao je Muhamed Toromanović.

Vražalić: Želimo pokazati da više vrijedimo

Najboljibh. reprezentativac iz susreta u Njemačkoj sa sedam pogodaka, Faruk Vražalić rekao je da je bez obzira na rezultat iz prve utakmice, uzvratni meč jako bitan.

"Želimo pokazati da više vrijedimo. Bilo bi lijepo da dvorana bude ispunjena u što većem broju, nastojat ćemo pobijediti i da osvjetlamo obraz", kazao je Faruk Vražalić, naš reprezentativac koji je Njemačkoj postigao sedam golova.

Uzvratni susret baraža između BiH i Njemačke igra se u sarajevskoj Zetri u nedjelju 17. juna sa početkom u 13:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije