Marković: Očekujem borbeniju igru i pobjedu

Radiosarajevo.ba
Marković: Očekujem borbeniju igru i pobjedu


Rukometna rerpezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju 15. januara u Solunu protiv Grčke igra posljednji susret kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Grci su nas namučili u prvom susretu igranom u Goraždu, ali su izabranici Dragana Markovića ostvarili pobjedu 31:29.

Iako je naš državni tim ostvario pobjedu u ovom susretu selektor ne može biti zadovoljan igrom, a posebno se to odnosi na činjenicu da su naši reprezentativci prvi put poveli tek u 47. minuti.

"Upravo sam pregledao snimak utakmice. Mislio sam da je puno gore, nego [to je stvarno bilo. Imali smo i dobrih perioda igre- desetak odličnih minuta u kojima smo načinili preokret. Što se tiče igre u prvom poluvremenu, odbrana nam je bila loša, ali smo u drugom uspjeli stvoriti razliku od četiri gola, koju na kraju nismo sačuvali. No ne želim sada kukati", rekao je za Oslobođenje selektor Marković.

Marković je svjestan da njegovi izabranici u Solunu moraju pružiti znatno bolju partiju kako bi sačuvali prvo mjesto u grupi.

"U Grčkoj me zanima samo pobjeda. Ne plašimo se eventualnih provokacija u predstojećoj utakmici u Solunu. Očekujem puno bolju igru, prije svega borbeniju i pobjedu", rekao je Marković koji vjeruje da susret protiv Grčke u Goraždu nije realan pokazatelj kvalitete našeg državnog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije