Maglajlija: Selektor je prvi kojeg treba smijeniti

Radiosarajevo.ba
Maglajlija: Selektor je prvi kojeg treba smijeniti


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dva kola prije kraja kvalifikacija se oprostila od Evropskog prvenstva u Srbiji naredne godine.

"Generalno smo dotakli dno dna i nešto se hitno mora uraditi. Na potezu su čelnici Rukometnog saveza BiH koji definitivno moraju napraviti rez, kako bi se nešto promijenilo. Naravno, logično je da prvo stručni štab ode, jer je to uvijek tako", rekao je za Nezavisne Senjanin Maglajlija, sportski direktor rukometne reprezentacije BiH.

Najodgovorniji sigurno je selektor Vojislav Rađa sa svojim stručnim štabom.

Treba li Rađa ostati selektor?

"Struka je prva na udaru. To je uvijek tako u svim sportovima, pa i u rukometu. Isto tako kada se postižu dobri rezultati najveća slava ide stručnom štabu. Dakle, jasno je da lošije od ovoga ne možemo, jer smo počeli gubiti od reprezentacija slabije rangiranih od nas. Ne kažem da je Rađa isključivi krivac, ali tako ide i selektor je prvi čovjek kojeg treba smijeniti. Rezultat sve govori i nema tu nijedne stvari za koju se možeš uhvatiti i reći da ovako treba nastaviti. Potom novom stručnom štabu dati odriješene ruke da vide ko uopšte od aktuelnih reprezentativaca zadovoljava kriterije", dodao je Maglajlija.

Na potezu je Izvršni odbor RS BiH, koji će se sastati u četvrtak. Sjednicu je sazvao Mirsad Sirćo, aktuelni predsjednik Saveza koji ne krije svoj stav da Rađu treba smijeniti.

Sirćo: Moramo naći krivca

Za takvu odluku biće potrebno devet glasova od 11 koliko članova ima IO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije