Maglajlija: Ne smijemo se odricati igrača

Radiosarajevo.ba
Maglajlija: Ne smijemo se odricati igrača


Iako smo izgubili sa 13 golova razlike, mislim da je meč sa Srbijom bio jako koristan. Glavni zaključak ove akcije je da nemamo fond igrača kako bismo sebi dozvolili luksuz da se odričemo naših najjačih rukometaša, smatra Senjanin Maglajlija, sportski direktor bh. tima.

Podmlađena selekcija BiH, bez većine standardnih reprezentativaca, u srijedu je poražena u Rumi od Srbije sa 26:39 (12:19). Bez obzira na visok poraz, nema nezadovoljstva u bh. taboru.

"Ova akcija je napravljena kako je napravljena. Bili smo dosta oslabljeni bez naših najboljih igrača. Nedostajala nam je gotovo cijela bekovska linija, što nije mala stvar. Međutim, iskoristili smo priliku i na djelu vidjeli našu budućnost. Naravno, ti momci protiv Srbije pokazali su svoje neiskustvo i nesnalaženje u nekim situacijama. Upravo zbog toga je ova utakmica bila jako važna za nas. Kada se sve sagleda samo je krajnji rezultat loš, a sve ostalo je bilo dobro. Osim što sam se prihvatio ovog posla kako bih pomogao selektoru Vojislavu Rađi, želim se najviše angažovati i na tom odnosu igrača prema reprezentaciji, državnom grbu i himni. Očekivao sam povratnu informaciju i dobio sam je, a ona je, mogu reći, jako pozitivna", priča Maglajlija.

U ogledu sa Srbijom u reprezentaciji nije bilo Muhameda Toromanovića, Mirsada Terzića, Damira Doborca, Edina Bašića, Adnana Harmandića, a odranije u državnom timu nema Branislava Obradovića i Darka Martinovića. Neki su, nezvanično, najavili i da se više neće odazivati na pozive Rađe.

"Moramo svi u interesu reprezentacije da budemo zajedno. Potrebno je da se svi ujedinimo: igrači, stručni štab i ljudi iz Saveza, kako bismo konačno zaigrali na velikom takmičenju. Ne smijemo se rasipati s igračima, jer ih nemamo dovoljno. Ako želimo biti na visokom nivou moraju svi biti u reprezentaciji. Naravno, za to je potrebno i da igrači pređu preko nekih stvari i da se svi stavimo u funkciju postizanja rezultata. U naredna dva mjeseca moj posao će prije svega biti da razgovaram sa svim našim igračima koji igraju u Evropi i da ih pokušam staviti na raspolaganje reprezentaciji. Razgovaraću i sa Obradovićem, kojeg odavno nema u državnom timu, kako bih i njega vratio", zaključio je Maglajlija.

Bh. selekciju u martu čeka nastavak kvalifikacija za "EURO 2012" u Srbiji. Nakon prva dva kola u Grupi 1 situacija za BiH nije sjajna, jer ima samo jedan bod poslije ogleda sa Mađarskom u gostima i Makedonijom kod kuće. Do dvomeča sa Estonijom 9. i 12. marta stručni štab bh. tima čeka dosta posla, a za nadati se da će Rađa na raspolaganju imati najjači sastav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije