Maglajlija i Šuman selektorski tandem?

Radiosarajevo.ba
Maglajlija i Šuman selektorski tandem?


Dva proslavljena reprezentativca Senjanin Maglajlija i Bilal Šuman će, prema pisanju Sana preuzeti kormilo rukometne selekcije Bosne i Hercegovine.

Maglajlija je već sportski direktor reprezentacije i upoznat je sa problematikom. Šuman, sa druge strane, odlično poznaje većinu igrača te se problemi kao u slučaju Doborac, Terzić i Toromanović ne bi trebali ponavljati.

Podsjetimo upravo navedeni trojac nije igrao presudni dvomeč susret sa Estonijom, u kojima je naš državni tim poražen te tako izgubio sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Srbiji naredne godine.

"Ovo što sada gledamo je katastrofa, ovo se više ne može izdržati. Žao mi je, duša me boli kad vidim šta se dešava sa reprezentacijom. Spreman sam iz ovih stopa da dođem u Sarajevo i razgovoram o tome kako pomoći reprezentaciji, jer je to moja dužnost", rekao je za San Šuman.

Također treba dodati da su ovo druge uzastopne kvalifikacije u kojima BiH, pod vodstvom Vojislava Rađe nije izborila prolaz na neko veliko takmičenje.Kada je preuzimao funkciju selektora Rađa je izjavio kako će otići ukoliko ne izbori odlazak na Svjetsko prvenstvo 2011. godine.

Treba li Rađa ostati selektor?

Iako mu to nije pošlo za rukom, Rađa je odlučio ostati selektor i za kvalifikacioni ciklus za EP 2012 u kojem Bosna i Hercegovina u četiri utakmice nije ostvarila niti jednu pobjedu.

Ako Maglajlija i Šuman preuzmu selektorsku funkciju, postavlja se pitanje da li je i to najbolje rješenje za naš džravni tim - dovesti dva bivša igrača koji nemaju iskustva u vođenju ekipa. Kako god da bilo, teško da se možemo više srozati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije