Karačić: Moramo vratiti naš najbolji trojac

Radiosarajevo.ba
Karačić: Moramo vratiti naš najbolji trojac


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, porazom u Estoniji šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji, smanjili su na minimum.

Treba li Rađa ostati selektor?

"Ovo što se desilo u Estoniji, jako me razočaralo. Zatečen sam. Reprezentativci imaju vrhunske uslove; najbolje hotele, plaćene dnevnice, avionske karte... Pokazali su sraman odnos prema dresu s državnim grbom, vidjeli ste i sami. Sa onakvim ponašanjem obrukali su reprezentaciju. Selektorove taktičke zamisli nisu bile ništa manje loše od nezainteresovanosti naših rukometaša", rekao je za San Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH.

Unatoč lošim rezultatima iz Rukometnog saveza, barem za sada, ne razmišljaju o smjeni selektora. Problem loših rezultata pokušat će popraviti vraćanjem najboljih grača koji ne žele nastupiti za BiH dok je Rađa selektor.

Sve češće nepoštivanje dresa sa državnim grbom

 "Obavit ću razgovor sa selektorom Rađom. Morat ćemo nešto promijeniti. Ne može više ovako. Porazom u Estoniji izgubili smo sponzore. Niko neće da stoji iza gubitnika", rekao je Smajo i dodao: "Učinit ću sve da do ljeta vratim Terzića, Toromanovića i Doborca. Ne zanimaju me njihove međusobne nesuglasice sa selektorom. Oni su su itekako potrebni ovoj reprezentaciji."

Prije toga Bosni i Hercegovini je neophodna pobjeda protiv Estonije koja se igra u subotu od 17,15 sati u Visokom, uz direktan prijenos na TV1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije