Karačić: Igrači će odlučiti gdje ćemo igrati

Radiosarajevo.ba
Karačić: Igrači će odlučiti gdje ćemo igrati


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. ili 17. juna će ugostiti reprezentaciju Njemačke u revanš susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji.

Rukometni klub Goražde izrazio je želju da bude domaćin tog susret.

"Kada je repreyentacija bila u reyultatskoj kriyi i kada niko nije htio biti doma'in mi smo pristali na to", rekao je za Dnevni avaz Suad Došlo, član Upravnog odbora Goražda i dodaje: "Sa predstavnicima RSBiH smo raygovarali u vrijeme kvalifikacija i tada nije bilo drugih opcija osim Goražda."

Karačić: Igrači će odlučiti gdje ćemo igrati

Prema pravilniku, o gradu domaćinu bi trebalo da odluči Izvršni odbor, ali prema riječima generalnog sekretara Smaje Karačića o tome će najvjerovatnije odlučiti igrači.

"Goražde je u prethodnim kvalifikacijama, zaista, bilo izuzetan domaćin, ali smo se nakon Grčke dogovorili da igrači tokom sedmice EHF-a u aprilu, kada se ponovo okupe, sjednu i odluče gdje žele igrati revanš", rekao je za Avaz Karačić i dodao da bi Savez bio na gubitku ukoliko se meč ne bi igrao u Sarajevu, ali da će iz RSBiH prihvatiti svaku odluku igrača.

Rok do kojeg se mora donijeti odluka o domaćinu je 15. maj.

Rukometna reprezentacija BiH nikada se nije plasirala na završnicu nekog velikog takmičenja, ali smo četiri puta igrali u baražu. Tri puta je domaćin bilo Sarajevo: Danska (19:18), Norveška (27:27) i Mađarska (24:27). Susret baraža za Evropsko prvenstvo 2004. godine igrali smo protiv Češke u Tuzli (18:24).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije