Karačić: I Medvedi su ljudi

Radiosarajevo.ba
Karačić: I Medvedi su ljudi


Rukometaši sarajevske Bosne u nedjelju od 18 sati igraju prvi susret osmine finala Lige prvaka protiv ruske ekipe Čehovski Medvedi.

Ulaznice u prodaji. U opticaju je 4.000 karata po cijeni od 5 KM za tribine te 10 KM za parter.

Rukometaši bh. prvaka su do sada utakmice Lige prvaka igrali subotom, ali su susret osmine finala odlučili pomjeriti zbog utakmice nogometne reprezentacije BiH koja će se igrati u subotu u Zenici.

Studenti se za ovaj susret pripremaju od trenutka kada su saznali protivnika.

"Pripremamo se odavno... Imali smo svi zadatak da sami pregledamo nekoliko DVD-ova, ali od ponedjeljka smo počeli i s kolektivnom pripremom. Imamo po dva treninga dnevno, između toga gledanje videa", rekao je za Dnevni avaz Igor Karačić.

Bosna je na TV turniru u Doboju odigrala pripremnu utakmicu sa ekipom Čehovskih Medveda, a Rusi su tada slavili slavil visoku pobjedu 19:40.

Karačić taj visoki poraz pravda činjenicom da je ekipa tek bila formirana, te da su nasuprot sebe imali gotovo cijelu rusku reprezentaciju.

Što se tiče Medveda  ništa se nije promijenilo, ekipu i dalje čine ruski reprezentativci, a prema Karačićevom mišljenju ta pripremna utakmice ne može biti relevantna

"Ovo je sasvim novo razdoblje, puno je vremena prošlo od tada. Mnogo smo spremniji i uigraniji nego na početku sezone, mnogo više znamo o kvalitetama protivnika. Moramo biti pametni, igrati što duže napade, jer smo uvidjeli da su to sve ljudi od krvi i mesa i da nisu neranjivi. Naravno, treba biti realan, oni su apsolutni favoriti i nemoguće je sad obećati pobjedu, ali učinit ćemo sve da pružimo što jači otpor", kaže za Avaz Igor Karačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije