Karabatiću šest utakmica suspenzije

Radiosarajevo.ba
Karabatiću šest utakmica suspenzije

Francuskom rukometnom reprezentativcu Nikoli Karabatiću i njegovom bratu Luki, te još petorici rukometaša, disciplinska komisija francuske lige odredila je maksimalnih šest utakmica suspenzije.

Braću Karabatić, francuskog reprezentativca Samuela Honrubiju, Mladena Bojinovića, Dragana Gajiča, Primoža Prošta i Issama Teja disciplinska komisija proglasila je krivima zbog ilegalnog klađenja, odnosno izravnog ili neizravnog klađenja na rezultat utakmice. Na odluku o suspenziji imaju rok od pet dana za žalbu, javile su agencije.

Sva sedmorica su pod istragom od listopada zbog optužbi za prijevaru i namještanje utakmice između Montpelliera i Cesson-Sevignea u svibnju, na koju je uplaćeno ukupno 87.880 eura, što je 40 puta više od uobičajenog iznosa za takvu vrstu utakmice.

Većina oklada uplaćena je otprilike u isto vrijeme a 99,94 posto oklada je uplaćeno na vodstvo Cesson-Sevignea na poluvremenu.

Igračima se sudi i na redovnom sudu, a ako budu proglašeni krivima prijeti im zatvorska kazna do pet godina i novčana kazna u iznosu od 75.000 eura.

Inače, Nikola Karabatić nedavno je potpisao petomjesečni ugovor s Pays d'Aixom, pretposljednjom ekipom francuske lige u kojoj je već igrao njegov brat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije