Kakva drama: Terzićev Veszprém poklonio Kielceu Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Kakva drama: Terzićev Veszprém poklonio Kielceu Ligu prvaka
/ Detalj sa velikog finala (EPA)
Neviđena drama u finalu EHF Lige prvaka u rukometu. MVM Veszprém, u kojem igra naš reprezentativac Mirsad Terzić, propustio je nevjerovatnu priliku da prvi put u historiji postane prvak Europe.

Najbolji mađarski klub izgubio je u velikom finalu, u Lanxess Areni u Kölnu pred 20 hiljada gledalaca, od poljskog Kielcea 38:39 nakon izvođenja sedmeraca.

Veszprém je od gotovine napravio veresiju. Mađari su sredinom drugog poluvremena imali velikih osam golova prednosti (28:20) i onda naprosto stali.

Bravuroznim odbranama Slawomira Szmala Kielce stiže do izjednačenja 28:28, ima priliku i za vodstvo, ali Mirko Alilović brani sedmerac.

Kada je u narednom napadu Alilović odbranio i drugi uzastopni sedmerac, činilo se da će se utakmica ipak sretno završiti za Terzićev klub. No, Lijewski tri sekunde prije kraja poravnava na 29:29 i utakmicu odvodi u produžetke.

I u produžecima su igrači Veszpréma imali nekoliko šansi da završe posao, a na kraju su se u posljednjoj sekundi uspjeli spasiti poraza (35:35).

O europskom prvaku odlučivali su sedmerci: Kielce je bio bolji 4:3 pri čemu je maestralni Szmal odbranio sedmerac Terziću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije