Jači nego prije, Studenti idu u nove pobjede

Radiosarajevo.ba
Jači nego prije, Studenti idu u nove pobjede
Foto: rkbosnasarajevo.ba

Na današnjoj pres konferenciji održanoj povodom predstojeće sezone RK Bosna BG Gasa, održanoj u dvorani Ramiz Salčin, predstavljeni su ciljevi i planovi sarajevskih Studenata u onome što ih uskoro očekuje, kako u domaćoj ligi tako i među najelitnijim klubovima Evrope - Ligi Šampiona.

Iza Studenata su dva mjeseca napornih priprema, a ono što predstoji su utakmice rukometne Premier lige, koja startuje već u subotu protiv ekipe Konjuha iz Živinica, a prva utakmica na evropskoj sceni zakazana je za 22. septembar protiv ekipe St. Petersburga. Koje su ambicije i kakva su očekivanja za predstojeću sezonu kapiten Petar Kapisoda govori:

"Naše ambicije i ciljevi ostaju nepromijenje u odnosu na proteklu sezonu. Namjera nam je da dominiramo i da igramo još i bolje. Očekuju nas atraktivne utakmice u Ligi šampiona. Protekle sezone u ovom takmičenju dijelilo nas je veoma malo da uđemo među 16 najboljih ekipa, a ove godine nastojaćemo to popraviti", te je na kraju dodao kako je velika privilegija uopšte igrati protiv najjačih ekipa Evrope.

Trener Irfan Smajlagić, priznaje kako je njegov klub u protekloj sezoni imao par propusta, ali ih ove godine namjerava ispraviti.

"Naši ciljevi i za ovu sezonu su osvajanje duple krune na domaćem prvenstvu i što bolji plasman u Ligi šampiona. Iz kluba je otišao određeni broj igrača, ali smo s druge strane doveli nova pojačanja i mislim da smo sada i jači. Također izbor igrača u kompletnoj ligi obećava kvalitet, a jaka konkurencija je i veći izazov za nas".

Na pres konferenciji su se još obratili i mladi bh. reprezentativac Faruk Vražalić, kao i novajlija u redovima Bosne Igor Karačić, koji je zadovoljan dolaskom u redove Studenata.

A Peter Pucelj je kratko dodao kako se nada da će na prvoj ovosezonskoj utakmici, koja se igra u subotu u dvorani Ramiz Salčin, sa početkom u 19:00 sati, biti veliki broj navijača i pozvao sve ljubitelje rukometa da im se pridruže i daju im podršku. A recimo i to da je ulaz na ovu utakmicu prvog kola slobodan za sve posjetioce.

Počinje rukometna Premijer liga BiH

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije