Ivano Balić potpisao za Atletico Madrid

Radiosarajevo.ba
Ivano Balić potpisao za Atletico Madrid


Zvanično najbolji rukometaš svih vremena od danas je novi član španjolskog i evropskog viceprvaka, madridskog Atletica. Ivano Balić iznenada je potpisao ugovor sa ambicioznim španjolskim klubom u koji će preći bez odštete, s obzirom da mu je istekao ugovor sa dosadašnjim klubom Zagrebom.

Hrvatski reprezentativac vrlo je zadovoljan povratkom na Pirinejski poluotok gdje je proveo zlatne godine svoje veličanstvene karijere nastupajući za Portland San Antonio.

''Očekujem brzu prilagodbu''

''Odluku da između brojnih ponuda odaberem Atletico Madrid nisam uspio priopćiti hrvatskoj sportskoj javnosti zbog nedostatka vremena i hitnog odlaska u Madrid te se ovim putem želim ispričati istoj kao i svim medijima. Odabrao sam novi klub za koji vjerujem da će uz moju pomoć ponovno biti konkurentan samom europskom vrhu. Već idućih dana odlazimo na Super Globe u Dohu, a s obzirom na poznavanje većeg broja suigrača očekujem brzu prilagodbu’’, kazao je Balić na predstavljanju u Madridu.

Za Atletico već nastupa hrvatski reprezentativac Jakov Gojun, a ekipu s klupe vodi jedan od najboljih evropskih trenera Talant Dušebajev

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije