Ispit pred kvalifikacije bh. rukometaša

Radiosarajevo.ba
Ispit pred kvalifikacije bh. rukometaša
Foto: Dado Ruvić

Rukometna reprezentacija BiH odigraće 6. i 8. juna dvije prijateljske utakmice sa Grčkom, koje će selektoru Vojislavu Rađi poslužiti kao proba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. u Srbiji, koje startuju krajem oktobra ove godine.

BiH u Grupi 1 zajedno sa selekcijama Mađarske i Makedone, te pobjednikom turnira na kojem će igrati Estonija, Kipar, Bugarska i Velika Britanija.

Grčka, koja u Sarajevo stiže 5. juna, priprema se za baraž za Svjetsko prvenstvo 2011. u Švedskoj u kojem će se 12. odnosno 20. juna sastati s favorizovanom Njemačkom. Stoga je jasno da će naš tim imati pravu probu koja će Rađi dosta pokazati.

Selektor u ovoj akciji računa na 18 rukometaša, među kojim je dosta novih lica. Neki od njih su iskoristili ukazanu priliku u nedavnom ogledu sa Srbijom, a pojedini poput Marinka Kelečevića imaće priliku za debi u bh. dresu. Među odabranima je i povratnik u reprezentaciju Edin Bašić, koji trenutno nastupa za francuski Šamberi.

Okupljanje bh. tima zakazano je za petak, 4. juni u hotelu Sarajevo, a utakmice sa Grčkom igraće se u Maglaju 6. juna te Goraždu 8. juna.

"Očekuju nas dvije veoma korisne utakmice protiv Grčke, koja igra baraž za Svjetsko prvenstvo. Okupljamo se nakon dugo vremena i mislim da svi dolazimo u dobrom raspoloženju, jer smo imali uspješne sezone u klubovima. Sada je prilika da protiv Grka pokažemo naše najbolje izdanje i dođemo do pobjeda, koje bi mnogo značile za reprezentaciju", rekao je Mirsad Terzić, igrač mađarskog šampiona MKB Vesprema, prenose Nezavisne novine.

Spisak igrača:

Golmani: Nebojša Grahovac, Adnan Šabanović, Danijel Šarić;

Desni bekovi: Darko Martinović, Alen Kulenović, Marko Panić;

Srednji bekovi: Damir Doborac, Tarik Međić, Adnan Harmandić;

Lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Edin Bašić, Marinko Kelečević, Igor Mandić, Nikola Prce;

Desno krilo: Adnan Jaškić;

Lijevo krilo: Vukašin Stojanović;

Pivoti: Velibor Manjić i Senjamin Burić.

Reprezentacija BiH ostvarila je četiri pobjede u dosadašnjih osam ogleda protiv Grčke. Jedan susret je završio bez pobjednika, dok su tri puta slavili Grci. Gol razlika je 203:195 u korist bh. tima.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije