Igrači Atletica poručili: Hrabro Šaba!

Radiosarajevo.ba
Igrači Atletica poručili: Hrabro Šaba!


Adnan Šabanović u madridski Atletico stigao je oktobra prošle godine. Niko tada nije mogao ni pretpostaviti kakav će ugled za relativno kratko vrijeme, u Španiji steći jedan od najboljih bosakohercegovačkih golmana.

Branio je odlično, a prema svim klupskim obavezama odnosio ozbiljno što su njegovi poslodavci, saigrači i navijači znali cijeniti.

No, neizvjesnost sportskih sudbina često je surova. Uz vrhunsku formu i izvrstan status u timu, Šabanović je u najgorem mogućem momentu, kada se sezona ''lomi'', teško ozlijedio ligamente koljena pa će s parketa izbivati do kraja takmičarske sezone. 

Bh. rukometaš sinoć je i operisan, a njegovi saigrači koji su igrali meč ASOBAL lige protiv Puerto Sagunta (33:20), nisu ga zaboravili pa su mu lijepom gestom pružili podršku u najtežim trenucima njegove karijere.

Oni su, naime, pred početak meča na teren izašli obučeni u majice na kojima je pisalo: Annimo Šaba (Hrabro Šaba). Gest za svaki respekt...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije