Hrvatska u završnici do preokreta i pobjede

Radiosarajevo.ba
Hrvatska u završnici do preokreta i pobjede


Hrvatski rukometaši teškom mukom su osvojili prve bodove na Europskom prvenstvu u Srbiji. U susretu 1. kola D grupe u Vršcu, Hrvatska je pobijedila Island sa 31-29 (14-15)…

Hrvatska je u prvih 8 minuta dvoboja imala tri vodstva, 1-0, 2-1 i 5-4. No, tradicionalno neugodni Islanđani su nakon tog trenutka preuzeli kontrolu rezultata u svoje ruke, a odabranici Slavka Goluže igrali su ''lovice'' do same završnice. Island je u 25. minuti poveo s najveća tri pogotka prednosti, 13-10, a na odmoru je imao gol viška (15-14). U nastavku su reprezentativci Hrvatske najvećim dijelom ogleda bili u minimalnom minusu. Čak 11 puta uspjeli su izjednačiti rezultat, ali nikako ne i povesti, sve dok Buntić nije zabio za 29-28 dvije minute i 45 sekundi prije kraja. Bilo je to prvo vodstvo Hrvatske još nakon ulaska u 9. minutu susreta. Nakon toga je Ćupić na ulasku u zadnju minutu podignuo prednost na dva gola razlike, a kada je Štrlek iz kontre zabio za 31-28, bilo je jasno da će odabranici Slavka Goluže proslaviti prva dva boda.

Manuel Štrlek bio je najbolji igrač reprezentacije naših zapadnih susjeda. Zabio je 8 golova bez i jednog promašaja na utakmici. No, jednake zasluge za pobjedu pripadaju i vrataru Mirku Aliloviću koji je cijelu utakmicu branio u velikoj formi, a pogotovo u zadnjih 10 minuta, kada nas je svojim odbranama držao u igri. Ukupno je prikupio 16 odbrana.

Kod Islanda je najefikasniji bio Gudjón Valur Sigurdsson s 8 golova (8-10).

"Čestitam igračima što su izdržali ovako strašan pritisak. Island nas nije iznenadio, bio je odličan i neugodan suparnik kakvog smo i očekivali. Čuvao sam obranu 5-1 za kraj, Mirko Alilović je imao u završnici nekoliko pravih intervencija, najvažnije je prvenstvo otvoriti s pobjedom, kakva god bila. Imali smo posla s jako ozbiljnom reprezentacijom. Ovo nije naš maksimum, u obrani sigurno možemo biti bolji. Island nas je umrtvio, podsjetila me ova utakmica na onu koju smo odigrali s njima u Austriji", izjavio je nakon utakmice selektor Hrvatske Slavko Goluža.

Podsjećamo, Norveška je u drugoj utakmici D grupe ranije pobijedila Sloveniju s 28-27.

U C-grupi, Španjolska je pobijedila aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake Francuze s 29-26, dok su Mađarska i Rusija odigrale bez pobjednika, 31-31.

Grupa C:
Španjolska – Francuska 29-26 (15-12)
Mađarska – Rusija 31-31 (19-19)
Redosljed: 1. Španjolska 2, 2. Mađarska 1., 3. Rusija 1, 4. Francuska 0
Grupa D:
Hrvatska – Island 31-29 (14-15)
Norveška – Slovenija 28-27 (14-14)
Redoslijed: 1. Hrvatska 2, 2. Norveška 2, 3. Slovenija 0, 4. Island 0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije