Hrvatska reprezentacija ostala bez selektora

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska reprezentacija ostala bez selektora
Foto: Hrvatski rukometni savez / Goran Perkovac

Goran Perkovac više nije hrvatski selektor. Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza jednoglasno mu je izglasano nepovjerenje da dalje vodi reprezentaciju Hrvatske.

Razlog, loš nastup i loš rezultat na Euru u Njemačkoj na kojem je očito popucalo mnogo toga na relaciji izbornik - igrači.

Perkovac je podnio izvještaj Upravnom odboru, koji ga nije prihvatio i Hrvatske će već za olimpijske kvalifikacije koje slijede morati pronaći novog selektora.

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Hrvatski rukometni savez donio je odluku o promjeni selektora muške reprezentacije i to nešto više od mjesec dana prije olimpijskih kvalifikacija.

"Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. februara 2024. godine tokom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta selektora hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac.

Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo ko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom selektoru biti donešena tokom sljedećih nekoliko dana", napisali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije