Hrvati poraženi od Španije, Francuzi i dalje u igri

Radiosarajevo.ba
Hrvati poraženi od Španije, Francuzi i dalje u igri


Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Srbiji. Bolji su od igrača izbornika Slavka Goluže bili Španci rezultatom 24-22 (11-14)...

Španci su otvorili utakmicu vodstvom 3-0 i 4-1, ali onda "kauboji" rade seriju 7-0 s nekoliko savršenih kontranapada i odlaze na 8-4. Nakon toga uslijedio je period igre gol za gol, ali ubrzo dolazi i "crna rupa" reprezentacije Hrvatske u kojoj su ostali bez pogotka sedam minuta. Španija je u tom periodu stigla do -1 (11-12), međutim odlična završnica "kauboja" donosi +3 na poluvremenu (14-11).

Španci su u drugom poluvremenu malo podigli svoju razinu igre i ubrzo stigli do izjednačenja 16-16. Ruku na srce i igra hrvatske reprezentacije je malo pala, posebno u napadu gdje nije bila na razini iz prvog dijela.

Devet i pol minuta prije kraja Drago Vuković postiže svoj prvi pogodak na ovom prvenstvu i Hrvatska odlazi na +2 (21-19). Do kraja susreta Hrvati su postigli još jedan pogodak, a zatim je uslijedila serija Španaca i na kraju veliko slavlje.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa pet pogodaka, a isto toliko pogodio je Victor Tomas na drugoj strani.

Francuzi i dalje u igri

Francuska rukometna reprezentacija ostvarila je tek drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u 1. kolu druge faze takmičenja. U egal utakmici i dramatičnoj završnici pala je Slovenija sa 28-26...

Vodili su Slovenci cijelo prvo poluvrijeme, čak i po tri-četiri pogodaka razlike, ali je Francuska u nastavku "stisnula po gasu" i prešla u vodstvo. U 56. minuti utakmice Slovencima je isključen igrač pri rezultatu 25-25 i tada Francuzi rade ključni odmak.

Deset sekundi prije kraja aktualni prvaci Europe zabijaju za 28-26 i osvajaju bitna dva boda u drugoj fazi takmičenja koja ih ostavljaju u igri za polufinale.

EP rukometaša, skupina II, 1. kolo:
Island - Mađarska 27-21
Francuska - Slovenija 28-26
Španija - Hrvatska 24-22
Redoslijed: 1. Španija 5, 2. Hrvatska 4, 3. Mađarska 3, 4. Island 2, 5. Slovenija 2 (+1), 6. Francuska 2 (+1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije