Harmandić u borbi za evropski trofej

Radiosarajevo.ba
Harmandić u borbi za evropski trofej

Ekipa Gorenja, za koju sa puno uspjeha igra i bh. rukometni reprezentativac Adnan Harmandić, plasirala se u finale Kupa EHF-a.

Iako je predstavnik Slovenije u Kupu EHF poražen na gostovanju u St. Gallenu od istoimenog kluba sa 25:27, izborio je finale zbog sedam golova prednosti iz prvog meča (27:20). Gorenje će u finalu igrati protiv Gummersbacha, koji predvodi bh. stručnjak Sead Hasanefendić.

"Plasmanom u finale Kupa EHF-a zaokružili smo dosadašnji ciklus uspješnog igranja u Evropi, ali ne mislimo na ovome stati. Ulaskom u završnicu Kupa EHF, RK Gorenje je ostvario istorijski uspjeh jer nikad nije igrao u finalu ovog kupa u 50-godišnjoj istoriji kluba. Niko u Gorenju se na početku sezone nije nadao ovakvom dometu", kazao je Adnan Harmandić, koji je zadovoljan svojim igrama.

"U posljednjem meču protiv St. Gallena trener Ivica Obrvan je stalno rotirao igrače, kako bi održavao visok tempo igre. Dva puta sam ulazio u igru po15 minuta, samo sam razigravao saigrače i nisam šutirao. Već na kraju poluvremena vodili smo sa dva gola razlike, a nastavak meča odigrali smo rutinski i prošli u završnicu. Meni će ovo biti prvo veliko finale, što mi svakako imponuje kao igraču. To je dokaz da vrijediš. Što se tiče očekivanja u finalu, sigurno je da je Gummersbach u prednos ti. To je veliki klub, ali ni mi nismo bez šansi", rekao je Adnan Harmandić, čija je igračka karijera u stalnom usponu.

Finalni susreti Kupa EHF-a igraju se 23. i 30. maja.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije