Halid Demirović više nije selektor BiH

Radiosarajevo.ba
Halid Demirović više nije selektor BiH

FOTO: Dado Ruvić

Dosadašnji selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović razriješen je dužnosti na reprezentativnoj klupi, odlučio je izvršni odbor Rukometnog saveza BiH

Članovi IO uskratili su povjerenje Demiroviću zbog izostanka zadovoljavajućih rezultata, odnosno neuspješnih pokušaja da reprezentaciju BiH kroz kvalifikacije dovede do nastupa u završnim turnirima velikih takmičenja, objasnio je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić.

Stručna komisija će u narednih sedam dana sastaviti listu kandidata za mjesto selektora muške seniorske reprezentacije BiH.

Šezdesetdvogodišnji Demirović je dužnost selektora obavljao gotovo tri godine, najduže od svih trenera koji su dosad vodili naš nacionalni tim. Za to vrijeme selekcija BiH odigrala je tri ciklusa kvalifikacija za svjetska i evropska prvenstva. Najbliži cilju da izbore nastup na SP-u pod njegovim vodstvom rukometaši BiH bili su prije dvije godine, kada su u baražu eliminirani od Mađarske.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije