Gorenje savladalo Bosnu

Radiosarajevo.ba
Gorenje savladalo Bosnu

FOTO: rkgorenje.com

Adnan Harmandić odigrao je izvrsnu utakmicu u dresu slovenskog prvaka Gorenja i pogotkom desetak sekundi prije kraja susreta presudio svojoj bivšoj momčadi.

Nakon što su dobro odigrali prvoh 30 minuta i na odmor otišli s prednošću 17:15 rukometaši Bosne su već početkom drugog dijela ispustili prednost nakon čega se uglavnom igralo gol za gol. Igrači Irfana Smajlagića su u posljednjoj minuti (nakon zaostatka 29:27) uspjeli pogotkom Tarika Medžića poravnati rezultat na 29:29 no u posljednjem napadu Gorenja Adnan Harmandić je svojim sedmim pogotkom zapečatio je sudbinu svog nekadašnjeg kluba.

U redovima pobjedničke momčadi uz spomenutog Harmandića izvrsno je na desnom krilu odigrao Ivan Čupić (također 7 golova) dok je u redovima Bosne izvrstan učinak imao Doborac te Melić koji je u drugom poluvremenu ipak odigrao osjetno lošije u odnosu na prvih 30 minuta.

Spomenimo da je bh. prvak ostao bez Kapisode koji je zbog povrede napustio igru u drugom poluvrmenu.

Borac u 2. kolu Kupa EHF-a poražen u Podgorici

Rukometaši banjalučkog Borca u prvoj utakmici 2. kola Kupa EHF-a večeras su u Podgorici poraženi od domaće Budućnosti sa 36:30 (17:14).

Domaći tim je u prvom poluvremenu uspostavio svoju igru i na odmor otišao sa prednošću od tri gola. Desetkovani rukometaši Borca u nastavku su zaigrali bolje i do 49. minute izjednačili na 25:25. Do kraja utakmice Banjalučani, ipak, nisu imali snage i na kraju su poraženi sa šest golova razlike.

Revanš susret igra se 17. oktobra u Banja Luci.

Rukometaši Konjuha eliminirani iz Challenge kupa

Rukometaši Konjuha nisu se uspjeli plasirati u šesnaestinu finala Challenge kupa, nakon što su na kvalifikacionom turniru u rumunskom Odorheiu Secuiesscu zauzeli treće mjesto.

U posljednjem 3. kolu Živiničani su večeras poraženi od domaće ekipe Odorheiu Secuiesscu sa 41:31 (20:15).

Bh. predstavnik je na startu turnira pobijedio je Grat Dane iz Velike Britanije sa 38:24, dok je u 2. kolu igrao nerješeno sa italijanskim Albatrom 22:22.

Rukometaši Konjuha na kraju su imali isti broj bodova kao drugoplasirana ekipa Albatra, ali su Italijani izboril nastup u daljem takmičenju zbog bolje gol razlike.

sportin.ba/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije