Goluža potvrdio: Hrvatska bez Balića na Svjetskom šampionatu

Radiosarajevo.ba
Goluža potvrdio: Hrvatska bez Balića na Svjetskom šampionatu

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža danas je objavio spisao igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu koje će se početkom naredne godine održati u Španiji. Odluka je šokirala sportsku javnostu u Hrvatskoj, koja je i pored najava da Balić neće pomoći svojim kolegama na svjetskoj smotri, ipak očekivali njegovo ime na spisku.

''Nisam razgovarao s Balićem, ne mogu ga dobiti telefonski. Ali i on je svjestan da nije u ritmu i da je ove sezone propustio već neke važne utakmice. A meni za ovaj SP trebaju zdravi igrači. Tako sam odlučio gledajući utakmicu Atletica i Barcelone. Želio sam isprobati Vukovića kao zamjenu za Duvnjaka. Balića nisam otpisao u potpunosti, mogu ga zvati već za iduću akciju, za kvalifikacije za EP s Mađarskom", izjavio je Goluža za Večernjak pa nastavio:

Hrvatski rukometaši pripreme će zvanično započeti 2. januara, a prvenstvo će se održati u periodu od 11. do 27. januara naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije