Francuzi i Danci očekivano, Hrvati razočarali

Radiosarajevo.ba
Francuzi i Danci očekivano, Hrvati razočarali

Polufinalnim utakmicama u petak. 28. januara, nastavlja se Svjetsko rukometno prvenstvo u Švedskoj.

Domaćini, koji su očekivano prošli grupne faze takmičenja za ulazak u finale morat će savladati aktuelne prvake reprezentaciju Francuske. Drugi polufinalni par činit će Danska i Španija.

Šveđani su ubilježili dva poraza u dosadašnjem takmičenju, ito po jedan u prve dvije faze. Argentinci su savladali Šveđane, a u drugoj fazi takmičenja, domaćini su poraz pretrpjeli u posljednjem kolu od Danske, u susretu koji ne bi mnogo promijenio stanje na tabeli.

Susret između Švedske i Francuske na rasporedu je 28. januara od 18,00 sati, dok će Danska i Španija svoj susret igrati isti dan u 20,30 sati .

Francuzi su, možemo reći dosadašnji dio prvenstva odradili sa pola snage, te nisu ubilježili niti jedan poraz. Jedina utakmica u kojoj nisu slavili je protiv Španije, koja je završena rezulčtatom 28:28.

Danci su dugogodišnji učesnici u polufinalima velikih takmičenja, a ove godine imaju sjajan tim i još bolje rezultate. Danci su, nošeni velikom podrškom publike, slavili u svim dosadašnjim susretima.

Španiji je prvo mjesto u grupi izmaklo samo zbog nešto lošije gol razlike u odnosu na Francuze. Španci jedinu pobjedu nisu ostvarili u već navedenom susretu sa Francuskom. 

Najveće razočarenje je selekcija Hrvatske koja, unatoč velikim najavama nije uspjela izboriti mjesto među prve četiri ekipe prvenstva.Naši zapadni susjedi će se morati boriti sa Mađarima za sedmo mjesto, posljednje koje vodi na Olimpijadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije