Francuska i Hrvatska u finalu

Radiosarajevo.ba
Francuska i Hrvatska u finalu


Reprezentacija Francuske prvi je finalist Europskog prvenstva u rukometu. Dominantnom predstavom olimpijski i svjetski prvaci su slomili otpor Islanđana i sada su samo jednu pobjedu udaljeni od hat-tricka velikih naslova. Francuska je slavila sa konačnih 36:28, što je dosta velika razlika, s obzirom da se u prvih 30 minuta vodila izjednačena borba i otišlo se na odmor rezultatom 16:14.

Nije ni čudno što je ova utakmica pružila dosta neizvijesnosti, posebno u prvom dijelu igre, s obzirom da su se na parketu sastale dvije reprezentacije koje su u dosadašnjem izdanju EP-a bile neporažene. Međutim, napetost i neizvjesnost su isčezli u nastavku, jer su Trikolori predvođeni sjajnim Karabatićem preuzeli inicijativu i s lakoćom osigurali plasman u finale.

Drugi finalist EP u rukometu je Hrvatska, koja je slavila protiv Poljaka sa 24:21 i osigurala medalju, a da li će to biti zlatna ili srebrena odlučiće sutrašnji duel protiv uigranih Francuza.

Tokom cijele utakmice obje ekipe su igrale čvrsto i odlučno, a neizvijesnost je bila prisutna u oba poluvremena. Na odmor se otišlo rezultatom 10:9 u korist Poljaka, ali su se Hrvati u samom početku drugog poluvremena uspjelu odlijepiti sa dva-tri razlike, a prednost zadržati do samog kraja utakmice.

Dvije trenutno najbolje ekipe Evrope, Hrvatska i Francuska, predvođene dvojicom najboljih svjetskih igrača, Balićem i Karabatićem, sutra će odigrati finalnu utakmicu, dok će treće mjesto odlučiti susret između Poljske i Islanda.

Danas je odigrana i utakmica za peto mjesto na evropskoj smotri rukometaša. Prošlogodišnji prvaci na EP-u, Danci ovoga puta su se morali zadovoljiti petim osvojenim mjestom, koje su obezbijedili u utakmici protiv Španije rezultatom 34-27.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije