EHF Šariću zabranio nastup za BiH

Radiosarajevo.ba
EHF Šariću zabranio nastup za BiH

Evropska rukometna federacija (EHF) donijela je odluku da da golman Barcelone, Danijel Šarić u narednim kvalifikacijama ne može nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Prema posljednjim informacijama smatra se da je rukometni savez Rumunije dosta uticao na ovakvu odluku i da su vršili veliki pritisak na EHF jer su upravo Rumuni sa nama u grupi na kvalifikacionom turniru u Finskoj.

Danijel Šarić, inače rođeni Dobojlija je prije nešto više od 3 godine nastupao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore i nije bilo prepreka da u budućnosti nastupa za BiH, ali očigledno da je razlog Šarićevog neigranja za BiH poznat samo vrhovnoj rukometnoj kući Evrope.

Ni sam Šarić nije krio nezadovoljstvo zbog donošenja ove odluke koja će u mnogome oslabiti našu reprezentaciju.

"Razočaran sam zbog ovakve odluke! Ne znam što reći, jednostavno ne mogu da vjerujem da ja Bosanac koji je rođen u Doboju ne mogu igrati za svoju zemlju, da ja koji već godina po Evropi putujem sa bh pasošem ne mogu igrati za Bosnu i Hercegovinu. Nećemo odustati, borit ćemo se i dalje, nadam se da će se za par mjeseci to riješiti i da ću ubrzo ipak zaigrati za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Šarić na konferenciji za novinare.

Rukometna reprezentacija naše zemlje sutra putuje u Crnu Goru, gdje će 9. i 10. januara u Budvi i Baru odigrati prijateljske kontrolne utakmice s domaćom selekcijom, koja se također priprema za nastupe u kvalifikacijama.

Umjesto Šarića koji je trebao biti prvi golman našeg tima, Grahovcu i Šabanoviću pridružit će se Ratko Vujović.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije