Druga pobjeda nad Crnom Gorom

Radiosarajevo.ba
Druga pobjeda nad Crnom Gorom

U drugom prijateljskom susretu s Crnom Gorom rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je novu pobjedu. Nakon jučerašnje pobjede (30:29), danas je naša reprezentacija slavila rezultatom 32:30.

Vezano: Rukometašima pobjeda nad Crnom Gorom

Gosti su bolje otvorili utakmicu, te su u jednom navratu imali i četiri gola prednosti (4:8), ali su naši reprezentativci do kraja prvog djela uspjeli smanjiti na podnošljivih -1 (15:16).

U nastavak naši rukometaši ulaze puno bolje, pogotovo u odbrambenim zadacima što potvrđuje podatak da su Crnogorci u prvih sedam minuta postigli tek dva gola. U tom periodu naša je reprezentacija imala i po tri gola prednosti (20:17), ali se gosti vraćaju i u posljednjih deset minuta ulaze s prednošću (25:26).

Na sreću onda je proradio Jaškić čijom zaslugom BiH odlazi na četiri gola prednosti. Gosti se ponovno vraćaju u igru i u posljednju minutu ulaze s prilikom za poravnanje, ali mladi Burić odlično brani i zaslužuje veliki aplauz. Harmandić je svojim drugim pogotkom potvrdio pobjedu naše reprezentacije.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Jaškić i Terzić sa po sedam golova, dok je Stojanović postigao šest. U Crnogoraca su Mrvaljević i Marković postigli po 8 golova.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije