Dres Mirsada Terzića prodat: Sav novac ide za liječenje Lejne Smajić

Radiosarajevo.ba
Dres Mirsada Terzića prodat: Sav novac ide za liječenje Lejne Smajić
Foto: Facebook / Dres Mirsada Terzića

Rukometna reprezentacija u saradnji sa porodicom Terzić pokrenula je humanitarnu aukciju prodaje historijskog dresa Dres Mirsada Terzića u kojem je odigrao zadnju utakmicu rukometne reprezentacije s kojim smo se plasirali na EURO, a sav novac će biti doniran za liječenje djevojčice Lejne Smajić.

Na prodaju dres Mirsada Terzića: Novac ide za liječenje Lejne Smajić

Dres rukometne reprezentacije BiH sa brojem 14 u kojem je Terzić odigrao historijsku utakmicu protiv Češke u kojoj je naša selekcija slavila rezultatom 24:23 i plasirala se prvi put na Evropsko prvenstvo se nalazio se na aukciji na Facebook stranici rukometne reprezentacije BiH.

Dres Mirsada Terzića - undefined

Dres Mirsada Terzića

"Zadovoljstvo mi je da će moj dres kojeg sam natopio znojem za reprezentaciju BiH, otići u humanitarne svrhe i što ćemo bar na tren ovim postupkom osvjestiti javnost da je pomoć zaista potrebna djevojčici Lejni Smajić. Želim da se zahvalim svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u aukciji, i naravno svojoj supruzi Dinki koja je i glavni pokretač ove humanitarne aukcije, ali i svih pozitivnih stvari u mom životu", izjavio je Mirsad Terzić.

Početna cijena bila je 70 KM, a iz dana u dan pristizale su ponude u visini od nekoliko stotina eura.

Pobjednik ove humanitarne aukcije je kolektiv RK Sloboda Tuzla, a njihova ponuda glasila je 2250KM!

"Najprije želimo pozdraviti ovaj humani gest naše reprezentacije, a preko kojeg smo dobili priliku da još jednom pomognemo maloj Lejni da nastavi svoje djetinjstvo što bezbrižnije. RK Sloboda će i dalje učestvovati u humanitarnim akcijama, jer ništa što mi radimo nije vrijedno niti važno kao što je sačuvati jedan mladi život... Ovom prilikom pozivam sve klubove da takodjer učestvuju u akciji prikupljanja sredstava, a RK Sloboda neće stati samo na ovome, jer ne smijemo zaboraviti djeca su ukras svijeta ali i budućnost ove zemlje", izjavio je Ismar Šabović, predsjednik Upravnog odobra Slobode.

Novac će biti doniran djevojčici Lejni Smajić koja se bori s teškom bolešću i potrebno joj je 300.000 KM za liječenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije