Divac otvorio turnir Doboj 2011.

Radiosarajevo.ba
Divac otvorio turnir Doboj 2011.

Proslavljeni košarkaški as Vlade Divac otvrio je večeras 43. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona 'Doboj 2011'.

Nakon svečanog otvaranja u takmičarskom dijelu prve od 18.00 sati nastupaju ekipe Barcelona i domaća Sloga, uz direktan prenos Radio-televizije Republike Srpske.

Na ovom turniru, prema tradiciji, učestvuje osam ekipa, a pored već spomenutih Barce i Sloge učestvuju i klubovi Šanberi iz Francuske, Metalurg iz Makedonije, Gumersbah iz Njemačke, PIK Segedin iz Mađarske, AEK iz Grčke i ekipa Tatrana iz Slovačke.

Prateći sadržaji turnira biće izvlačenje redoslijeda odigravanja mečeva između premijerligaša BiH za rukometnu sezonu 2011/2012. godine i seminar za rukometne trenere.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. nije održavan, da bi 2009. godine bio održan 41. put.

Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir, koji će trajati do 20. avgusta, uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije