Demirović: Šteta je da se gube igrači

Radiosarajevo.ba
Demirović: Šteta je da se gube igrači

Bivši selektor Bosne i Hercegovine, Halid Demirović žali zbog novonastale nepoželjne situacije u rukometnoj reprezentaciji naše zemlje.

Terzić: Dok ne bude promjena neću igrati

Naravno, riječ je o bojkotu trojce ponajboljih igrača: Terzića, Doborca i Toromanovića, koji su zbog nepozivanja na pripreme i prijateljski susret sa Srbijom u januaru, odlučili bojkotovatinaš nacionalni tim dok je selektor Vojislav Rađa.

Prema selektorovim riječima, Ter­zić, To­ro­ma­no­vić i Do­bo­rac su noć prije utakmice sa Makedonijom 'feštali' do pet ujutro u jednoj poznatoj sarajevskoj kafani.

"Nije mi lako komentarisati. Rukometaši koje spominjete, sve ovo vrijeme bili su srce reprezentacije zajedno s povratnikom Enidom Tahirovićem. Napravili su dobar rezultat i atmosferu. Bez njih će nacionalni tim imati sasvim nove i druge dimenzije", rekao je Demirović za San i dodao da su trojca navedenih igrača dokazane patriote.

Povratak golmana Enida Tahirovića u reprezentaciju BiH obradovala je mnoge, pa tako i bivšeg selektora Demirovića.

Povratak u reprezentaciju bez dvoumljenja

"To je pozitivna stvar. O Enidu je suvišno trošiti riječi. Imamo sada sjajnu četvoricu čuvara mreže: Tahirovića, Šarića, Grahovca i Šabanovića. Znamo da golmani dugo traju. Grahovcu treba dati više prostora, jer njegovo vrijeme tek dolazi", rekao je za San Demirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije