Demirović objavio spisak igrača za nastavak kvalifikacija

Radiosarajevo.ba
Demirović objavio spisak igrača za nastavak kvalifikacija

Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović objavio je širi spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, kao i za nastup na 16. mediteranskim igrama, koje će se od 26. juna do 5. jula ove godine održati u italijanskoj Pescari.

Na Demirovićevom spisku, koji je Rukometni savez Bosne i Hercegovine dostavio Olimpijskom komitetu BiH, nalaze se imena 28 igrača:

Enid Tahirović, Nebojša Grahovac, Mario Blažević, Adam Savić,Vukašin Stojanović, Bakir Buljugija, Amir Čakić, Mirko Mikić, Adnan Jaškić, Deni Velić, Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov, Velibor Manjić, Branislav Obradović, Darko Martinović, Kosta Savić, Damir Doborac, Adnan Harmandić, Ivan Divković, Tarik Međić, Slaven Šijaković, Mirsad Terzić, Edin Bašić, Nikola Prce, Nemanja Kerezović, Faruk Halilbegović, Isak Omerčević i Goran Šarenac.

Okupljanje igrača predviđeno je za 8. jun. Reprezentacija će u periodu od 11. do 20. juna, odigrati preostala četiri kvalifikaciona susreta za EP protiv selekcija Italije (11. juna u Zenici), Švicarske (14. juna u Sursseu), Rusije (18. juna u Zenici) i Frarskih Otoka (20. juna u Torshavenu).

Nakon kvalifikacija reprezentacija će ostati na okupu i nastaviti pripreme za Mediteranske igre.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije