Dejan Malinović za Radiosarajevo.ba: Bolji smo od Rumunije i to trebamo dokazati

A. S.
Dejan Malinović za Radiosarajevo.ba: Bolji smo od Rumunije i to trebamo dokazati
Foto: EPA-EFE / Dejan Malinović

Čim su saznali da igraju protiv nas, telefon mi se "usijao" od poziva. Rumunske novinare zanimaju svi detalji vezani za nas, a ja sam im najbolji sagovornik, s obzirom na to da sam tu već treću sezonu. Mogu se oni nadati, ali smatram da smo bolji i da ćemo to dokazati u dva susreta baraža.

To je za Radiosarajevo.ba kazao Dejan Malinović, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji s velikim uspjehom igra u rumunskoj Constanti. 

Rukometni Zmajevi saznali protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za Svjetsko prvenstvo igrat će protiv Rumunije. To je određeno današnjim žrijebanjem parova, a Zmajevi će prvi meč igrati u gostima. Podsjetimo, u predbaražu za Svjetsko prvenstvo se igraju dvije utakmice. Prve su na rasporedu 15. ili 16. aprila, a revanši su tri dana kasnije.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija BiH u baražu za Svjetsko prvenstvo igrat će protiv Rumunije. To je određeno jučerašnjim žrijebanjem parova, a Zmajevi će prvi meč igrati u gostima, 15. ili 16. aprila, dok je revanš su tri dana kasnije.

Ukoliko BiH prođe, uslijedit će i konačni baraž, čiji će se mečevi igrati u junu.

Radiosarajevo.ba: Dejane, i kakve su još reakcije Rumuna?

Malinović: Uglavnom, kažu da su imali i sreće u žrijebu, jer smatraju da smo mi u odnosu na Rusiji mnogo lakši protivnik. Iskreno, meni je drago što igramo protiv njih. 

Radiosarajevo.ba: Kakva je reprezentacija Rumunije?

Malinović: Generacijski veoma slična našoj, spoj mladosti i iskustva. I kod njih ima nekoliko igrača koji su iskusniji, kao i kod nas. Generalno, i oni se nadaju plasmanu u baraž, ali smo mi kao tim iskusniji i bolji. 

Radiosarajevo.ba: Koga biste izdvojili da je bolji od ostalih?

Malinović: Ja veoma cijenim Popescua iz francuskog St Rafaela, on im je najbolji igrač. 

Radiosarajevo.ba: Koliko Rumuni imaju reprezentativaca iz Vašeg kluba, Constante?

Malinović: Kod neme u Constanti su dva mlađa reprezentativca, golman i krilo. 

Prva reakcija selektora Šumana nakon što je BiH saznala rivala za plasman na SP

Na prvu žrijebom za baraž sam zadovoljan. Rumunija je tim po mjeri, i u dva duela moramo preuzeti ulogu favorita. Gledam da su igrali turnir sa Italijom, Kosovom i Gruzijom i prošli dalje, samim tim do nas. Gruziju i Italiju dsu nadigrali sa po pet razlike, a Kosovo sa devet.

Radiosarajevo.ba: Smatrate li da je bolje da je revanš u Bosni i Hercegovini?

Malinović: Naravno. Treba gledati da već u prvom susretu završimo posao. Znam da će biti veoma teško, ali ako budemo igrali kao onih 40 minuta na Europskom prvenstvu, smatram da smo bliži prolazu. 

Radiosarajevo.ba: Za kraj, kraći komentar završnice Europoskog prvenstva?

Malinović: Čestitam Španiji na prvom mjesrtu, žao mi je Hrvatske. Igrali su zaista dobro, ali vjerujem da su i oni prezadovoljni drugim mjestom. I mi moramo biti zadovoljni, bez obzira što smo sve tri utakmice izgubili. Ostat će zapisano da smo u prijateljskoj utakmici protiv viceprvaka Europe remizirali i to je neka nada da možemo se nadati u budućnosti da ćemo i mi nešto napraviti. 

'Bomba' Dejana Malinovića o kojoj bruji Europa: Golman Francuske je pogledom sve pratio

Rukometna Europa broji o golu Zmaja


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije